Bezienswaardigheden

In de omgeving van pension Fořtovna zijn een aantal bezienswaardigheden absoluut de moeite waard.

Český Krumlov

Cesky Krumlov

Český Krumlov

Český Krumlov is een stadje in de Tsjechische regio Zuid-Bohemen. De stad ligt in een lus van de rivier Moldau. Český Krumlov is door de oude binnenstad en het kasteel een bestemming voor grote aantallen toeristen. Om de stadskern te beschermen is deze geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Kasteel Orlík

Kasteel Orlík

Kasteel Orlík

Direct aan de bekende Orlik stuwmeer ligt het kasteel dat al in de 13 eeuw was gesticht. Oorspronkelijk stond het op een hoge rots, tegenwoordig ligt hij bijna in het water maar dat maakt hem niet minder spectaculair. Na een leuke rondleiding raden wij u aan te gaan zitten op het terrasje achter in het kasteelpark. Vooral de grote, verse salades zijn overheerlijk.

In een van de vertrekken is een zeer indrukwekkend plafond aanwezig. Het plafond is helemaal met houtsnijwerk versierd. De man die dit plafond gemaakt heeft, heeft er 4 jaar over gedaan om het plafond af te krijgen. Het verhaal gaat dat hij van zijn opdrachtgever steeds minder betaald kreeg, omdat deze vond dat het werk met het toenemen van zijn ervaring steeds makkelijker werd.

Písek

Kamny most pisek

Písek

De stad situeert zich 100 km ten zuiden van Praag en ligt aan de rivier Otava. Het is een centrum van cultuur, onderwijs, administratie, transport en toerisme in de regio, met zijn 30.000 inwoners de op twee na grootste stad van Zuid-Bohemen (na České Budějovice en Tábor). De stad heeft dankzij zijn unieke sfeer verschillende titels gekregen (onder andere de Poort naar Zuid-Bohemen en het Zuid-Boheemse Athene) en heeft vele beroemde Tsjechische artiesten geïnspireerd. Het historische stadscentrum is uitgeroepen tot beschermde monumentenzone. De stenen brug van Písek behoort tot de meest waardevolle bouwwerken van het hele Tsjechië.

Burcht Zvíkov

Fotografoval: Libor Svacek, Kaplicka 447, Cesky Krumlov, 381 01 CZ

Burcht Zvíkov

Kasteel Zvikov is een echte middeleeuwse burcht en net als de kastelen Hluboka en Orlik gelegen aan de rivier Vltava (Moldau). Het is een echte oude ridderburcht op een landtong. In het kasteel zijn veel fresco’s te bezichtigen en onder het kasteel ligt een uitgebreid vluchtgangennet, waarvan een aantal keldergangen zijn gerestaureerd.

Tussen de kastelen Orlik en Zvikov vaart in het hoogseizoen een rondvaart boot. Ook hebt u vanaf het hoge kasteel een bijzonder fraaie uitzicht over de mooie omgeving.