Het pension

Historie

Pension Fořtovna heeft een rijke geschiedenis. Fořtovna is begin 1900 gekoloniseerd door de premonstratenzers (norbertijnen), die meerdere grote landgoederen in de omliggende regio in handen hadden. Na de onafhankelijkheid van Tsjecho-Slowakije in 1918, verkocht de kloosterorde de gebouwen en vertrok. De familie Linhart werd de nieuwe eigenaar. Echter, na de revolutie in februari 1948, eisten de communisten Fořtovna op en de familie Linhart evacueerde. In die periode zijn de gebouwen gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Als laatste werd het gebruikt als Technisch Militair Museum.

Na het communistische tijdperk, kreeg de familie Linhart in 1992 haar oorspronkelijke bezittingen terug. Sinds die tijd is Fořtovna in gebruik als accommodatie voor een familievakanties, feesten, seminars en trainingen.

De tuin

De 5.000 m2 grote tuin heeft zowel schaduw als zonnige plekken. Op een van de grasvelden is een volleybalveldje. Tevens zijn er schommels en is er een tennistafel.

 

Pension Fortovna Cimelice Tsjechie

    De tuin van pension Fortovna Cerhonice Cimelice Tsjechie  De tuin - pension Fortovna Cerhonice Cimelice Tsjechie

De bibliotheek

De oude bibliotheek is onlangs gerenoveerd. In een authentieke sfeervolle omgeving kun je heerlijk genieten met een boek of in gezelschap voor de openhaard.

     

De historische lounge kamer

Tussen de bibliotheek en de eetkamer is een lounge ruimte met een meer dan honderd jaar oude sofa.

    

De eetkamer

Een sfeervolle eetkamer voor ontbijt, lunch of avondeten.

De keuken

Het is een eenvoudige, praktische keuken voor gezamenlijk gebruik. Er is een vaatwasser, koelkast, gasfornuis en er zijn grote werkbladen.